Installatiebedrijf bouwkundige brandpreventie

Advies en uitvoering in brandwerende oplossingen vastgoed door Safety 2 conform Bouwbesluit

Zijn in alle ruimtes van uw gebouw de juiste voorzorgsmaatregelen getroffen om brand te voorkomen? Zijn die brandwerende plaat, brandwerende deuren en afdichtingen op de juiste manier aangebracht? Voldoen de brandwerende voorzieningen aan WBDBO? Is uw gebouw conform Bouwbesluit voorzien van compartimenten?

Safety 2 uit Den Haag opereert onder andere als adviesbureau van brandveiligheid in Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland en is de specialist in advies over bouwkundige brandpreventie en het aanbrengen van brandwerende voorzieningen. Dankzij de kennis en ervaring die de preventiemedewerkers hebben opgedaan in al het denkbare vastgoed, zijn we uw ideale sparringpartner in het vinden van de beste én goedkoopste brandwerende oplossing voor uw gebouw of terrein. Zonder verrassingen achteraf.

Brandwerende plaat, deuren, scheidingen en afdichtingen

Met bouwkundige brandpreventie voorkomt u dat een beginnende brand zich snel en onvoorspelbaar uitbreidt binnen een gebouw. Persoonlijk letsel en schade aan eigendommen is te voorkomen door vuur en rook binnen een ruimte te isoleren (compartimenteren). Overal waar mensen slapen of verblijven, zijn brandwerende voorzieningen dan ook noodzakelijk. Van zorginstellingen tot kantoorpanden en van gemeentehuizen en scholen. Onderhoud aan brandwerende scheidingen, kozijnen, deuren, beglazing, luchtkanalen, afdichtingen en doorvoeringen tussen compartimenten is een niet te onderschatten aandachtspunt. Achterstallig onderhoud van brandwerende voorzieningen is een belangrijke oorzaak van slechte brandwerendheid. En dat probleem kunt u voorkomen.

Doorvoeringen met een brandwerende scheiding

Extra kabels trekken of veranderingen op installaties uitvoeren, is in veel gebouwen aan de orde van de dag. Belangrijk daarbij is dan wel dat de brandwerende scheidingen, zoals wanden en verdiepingsvloeren, tussen uw brandcompartimenten intact blijven. Als er in de scheidingsconstructies en brandwerende platen van technische installaties (zoals ventilatiekanalen, stalen leidingen, kunststofbuizen, kabels en kabelgoten) sprake is van bijvoorbeeld naden, boor- en prikgaatjes, kunnen de preventiemedewerkers van Safety 2 die openingen en doorvoeringen voor u afdichten. De ventilatiekanalen kunnen wij bovendien voorzien van brandwerende (gestuurde of stand alone) kleppen, die dichtgaan bij een brand. Wij leveren brandwerende kleppen en brengen ze ook zelf aan.

Onafhankelijk en gecertificeerd branddetectie- en onderhoudsbedrijf

Als adviseur brandveiligheid is Safety 2 merk- en systeemonafhankelijk dat zonder dubbele agenda kan beoordelen of brandwerende voorzieningen goed zijn aangebracht. Wij voeren ook graag eventuele aanpassingen aan die nodig zijn om aan de hedendaagse eisen te voldoen. Safety 2 is een erkend KIWA-NCP branddetectiebedrijf, VEB-beveiligingsbedrijf en REOB-onderhoudsbedrijf en mag daarom zelfstandig brandmeldinstallaties en beveiligingsinstallaties ontwerpen, installeren, onderhouden én certificeren.

Vrijblijvend advies in bouwkundige brandpreventie

Wilt u als verantwoordelijke meer weten over de mogelijkheden voor bouwkundige brandpreventie? Neem voor een vrijblijvend en goed advies contact met ons op via 070-3562168 of door het invullen van ons contactformulier.

Voor brandblusmiddelen, brandmeldinstallaties en noodverlichting is jaarlijkse controle verplicht. Niet alleen vanuit de overheid, maar voor uw verzekering is het kunnen overdragen van controle rapporten na een brand verplicht en zonder bent u niet verzekerd. Safety2 ondersteunt en ontzorgt u daarin.

Safety 2 onderhoudt, beheert en geeft ondersteuning

1.  Jaarlijkse controle volgens afspraak
2. Vervangende middelen wanneer dat nodig is
3. Na onderhoud een digitale rapportage en altijd inzichtelijk via ons online portaal.
4. Brand gehad? Wij ondersteunen u voor uw verzekering

Onderhoud aanvragen

Wilt u een offerte of afspraak?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.