Noodverlichting

Projecteren, aansluiten, onderhouden en inspecteren noodverlichting, nooduitgang en vluchtwegsignalering

Waar is hier de nooduitgang? Die vraag wilt u als beheerder of eigenaar liever niet horen. Bij calamiteiten wilt u de aanwezige mensen zo snel en rustig mogelijk via de juiste vluchtroute in veiligheid brengen. En dat betekent dat zij moeten weten welke kant ze op moeten. Klinkt eenvoudig, maar in de praktijk is daar meer voor nodig dan even wat bordjes ophangen.  

Als werkgever, gebouwbeheerder of vastgoedeigenaar bent u verplicht om te zorgen dat mensen de vluchtroute richting de uitgang makkelijk weten te vinden. Ook wanneer de stroom uitvalt of rook het zicht belemmert. Safety 2 is gespecialiseerd in het aansluiten van noodverlichting en vluchtwegsignalering, zodat de nooduitgang nooit ver weg is.

Aansluiten noodverlichting; meer dan bordjes ophangen

Noodverlichting aansluiten kan niet zomaar overal. Om het veiligheidsniveau in uw gebouw werkelijk naar een hoger plan te brengen, moet de verlichting optimaal en duurzaam functioneren. En dat begint met vakkundig advies, waarmee duidelijk aan het licht komt dat de aansluitingen veel verder gaat dan alleen die bekende groene ‘uit’-bordjes ophangen.

Vluchtroute met aangewezen locaties

Installatiebedrijf NoodverlichtingVoor de vluchtroute naar de nooduitgang heeft u te maken met wettelijke voorschriften, bouweisen en uiteraard technische (on)mogelijkheden. Die brengen wij nauwkeurig in kaart, met als resultaat een tekening met aangewezen locaties voor de led-noodverlichting. Die tekening vormt samen met de testlijsten een logboek. Daarna kunnen we het noodverlichtingsplan opstellen waarin we niets aan het toeval overlaten.

Projectering, realisatie en vluchtwegsignalering

Wat voor noodverlichting (met welke minimale lichtopbrengst) en vluchtwegsignalering u precies waar moet aanbrengen, hangt helemaal af van de situatie in uw gebouw. Het vaststellen van de juiste positionering en inrichting (ofwel, de ‘projectering’) is specialistenwerk dat Safety 2 graag voor u uit handen neemt. De fundering daarvan is het Programma van Eisen (PvE), dat wij graag voor u opstellen. Onze specialisten begeleiden de projectering en uitvoering van van A tot Z; van het schrijven van het PvE en de inspectie door de brandweer, tot de aansluiting en het onderhoud van de noodverlichtingsinstallatie. 

Na de realisatie  komen wij ieder jaar bij u langs voor controle en onderhoud.

Led-noodverlichting

Minimaal onderhoud, lange levensduur en energiezuinig. Dat zijn de drie grootste voordelen van de steeds populairdere led-verlichting. Die voordelen bij elkaar opgeteld, betekent op termijn uiteraard ook een fikse kostenbesparing. Het spreekt voor zich dat led-noodverlichting voldoet aan alle Nederlandse en Europese richtlijnen.

Onderhoud

Zijn de accu’s niet ouder dan drie jaar? Weet het personeel waar de nooduitgangen zijn? Werken de noodstroomvoorzieningen? Natuurlijk checkt u dit soort dingen niet dagelijks. Dat hoeft ook niet. Maar een goed werkende noodverlichtingsinstallatie is wel van groot belang. Mensen moeten tenslotte op ieder moment het gebouw kunnen verlaten. Daarom is de wetgever heel streng over de aanwezige noodverlichting, die moet altijd goed functioneren. Wij volgen de inspectierichtlijnen (ISSO 79 en de NEN-EN 50172) daarvoor en dat betekent een jaarlijkse inspectie en/of onderhoud. Dan weet u zeker dat uw noodverlichtingsinstallatie volgens de juiste richtlijnen is geïnspecteerd en eventueel gerepareerd.

Vrijblijvend advies

Wilt u als verantwoordelijke meer weten over de mogelijkheden voor noodverlichting en vluchtwegaanduiding? Neem voor een vrijblijvend en goed advies contact met ons op via 070-3562168 of door het invullen van ons contactformulier.

Wilt u een offerte of afspraak?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.