Zorginstellingen: onvoorwaardelijk vertrouwen in brandveiligheid

Safety 2 neemt uw zorgen uit handen conform Bouwbesluit

Mag de zorg niet lijden onder eventuele calamiteiten in het gebouw? Wilt u als zorginstelling de veiligheid van patiënten en cliënten onder alle omstandigheden kunnen garanderen? Moeten alle voorzieningen minimaal voldoen aan alle regelgeving, zonder dat u daar zelf veel werk aan heeft?

De zorgsector ligt altijd onder het vergrootglas. Niet alleen de kosten en kwaliteit van de geboden zorg, maar zeker ook het veiligheidsaspect binnen ziekenhuizen, verpleeghuizen en leefomgevingen. De zorg moet doorgaan bij calamiteiten, zoals stroomuitval, en bij brand moeten mensen snel en rustig het pand kunnen verlaten. Dat vraagt om een deskundige partner in totale veiligheidsoplossingen; van inventarisatie, ontwerp en installatie tot levering, montage, certificering, onderhoud én 24/7 service. Safety 2 is een erkend KIWA-NCP branddetectiebedrijf, VEB-beveiligingsbedrijf en REOB-onderhoudsbedrijf.

Zwaarste categorie brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties (NEN 2535)

Zorginstellingen moeten volgens het Bouwbesluit voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Daar is de wetgever heel streng in, omdat u te maken heeft met ‘bed-gebonden’ mensen en daarom onvoorwaardelijk moet kunnen vertrouwen op uw installaties. Dat betekent in de praktijk brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties in de zwaarste categorie. Het ontruimen van bijvoorbeeld ziekenhuizen neemt veel tijd in beslag, hoe eerder de brand gesignaleerd wordt, hoe meer tijd om mensen in veiligheid te brengen.

Veiligheidsoplossingen ontwerpen, installeren, onderhouden én certificeren

Safety 2 neemt u alle zorg op veiligheidsgebied uit handen. Wij kunnen veiligheidsoplossingen ontwerpen, installeren, onderhouden én certificeren. Denk aan complete brandmeldinstallaties, ontruimingsinstallaties, brandwerende voorzieningen, noodverlichting, vluchtwegsignalering en toegangscontrolesystemen. Bij ons als merk- en systeemonafhankelijk bedrijf kunt u rekenen op de beste producten tegen de beste prijzen; van blusmiddelen en brandhaspels tot rookmelders en sprinklerinstallaties. En natuurlijk staan we bij calamiteiten dag en nacht voor u klaar! 

Vrijblijvend advies voor zorginstellingen

Wilt u als verantwoordelijke voor brandveiligheid bij een zorginstelling meer weten over de mogelijkheden? Neem voor een vrijblijvend en goed advies contact met ons op via 070-3562168 of door het invullen van ons contactformulier.

 

 Wilt u een offerte of afspraak?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.