Onderhoud brandmeldinstallatie en brandblusser keuren

Periodiek en regulier onderhoud, 24/7 storingsdienst en brandwachten

Werken de installaties die u moeten beschermen tegen brand en inbraak nog optimaal? Voldoen de brandmeldinstallaties, blusmiddelen en brandwerende voorzieningen minimaal nog aan alle eisen van het Bouwbesluit? Functioneren de alarmsystemen, camera’s en intercomsystemen aan alle eisen?

Regulier - en periodiek onderhoud brandmeldinstallatie conform Bouwbesluit

Een installatie of systeem aanschaffen is één, maar alles moet wel jarenlang goed blijven werken. Volgens de strenge richtlijnen van het Bouwbesluit en natuurlijk met oog op uw specifieke doelen. Safety 2 is een erkend KIWA-NCP branddetectiebedrijf, VEB-beveiligingsbedrijf én REOB-onderhoudsbedrijf. Dat laatste betekent dat wij bevoegd zijn om regulier en periodiek onderhoud uit te voeren voor bouwkundige brandpreventie, brandveiligheid en inbraakbeveilging.

Service

U wilt natuurlijk dat de waarde en kwaliteit van uw investering van hoog niveau blijft. En dat de certificering van uw systemen zonder problemen doorlopen. Daarom kunt u bij Safety 2 rekenen op een 24-uurs servicedienst, bemand door goed opgeleide monteurs. Zij zorgen ervoor dat de aangelegde beveiligingsinstallaties en –systemen optimaal blijven functioneren en zij weten snel wat nodig is voor uw aanvullende wensen. Een heel belangrijke regel is dat u over een opgeleid persoon (OP) beschikt die maandelijkse controles kan uitvoeren. Safety 2 kan die controles voor u uitvoeren en trainingen op locatie verzorgen, zodat u die OP gewoon in huis heeft!

24/7 storingsdienst!

Gaat er iets mis? Loos alarm? Alarmsysteem uitgevallen, sprinkler op hol geslagen? Bij storingen of andere calamiteiten kunt u ons dag en nacht bereiken, 24/7. Safety 2 heeft het merendeel van de producten die wij leveren op voorraad liggen, zodat de juiste oplossing snel binnen bereik ligt

Onderhoud brandmeldinstallatie conform bouwbesluit

Het Bouwbesluit verplicht u tot periodiek onderhoud aan uw brandmeldinstallatie. Daarnaast moet u deze inspectie vastleggen in een logboek. Dit is niet alleen belangrijk voor de wetgever, maar ook voor brandweer en verzekeraars. Daar hoeft u zich allemaal niet druk om te maken. Wij kennen de details van het Bouwbesluit en wij weten wat uw woning of gebouw naast die richtlijnen eventueel nog meer nodig heeft in het licht van brandveiligheid en inbraakbeveiliging. Om ook voor onderhoud een constant kwalitatief hoog niveau te garanderen, scholen wij onze medewerkers voortdurend bij. Na afloop van een verricht onderhoud sturen wij een duidelijke onderhoudsrapportage, waarin we verslag doen van de kwaliteit van uw installatie of systeem.

Brandblusser keuren

Het periodiek keuren van brandblussers is verplicht. Hoewel de wet voorschrijft dat een brandblusser en andere draagbare en verrijdbare brandtoestellen eens in de twee jaar gekeurd moet worden, stellen NEN-normen, verzekeraars en brancheverenigingen dat keuringen elk jaar moeten plaatsvinden. Safety 2 adviseert u een jaarlijkse keuring van de brandblussers. Zowel de omgevingsfactoren als de inhoud van de brandblussers zijn namelijk aan slijtage of veroudering onderhevig, waardoor brandblussers mogelijk niet meer functioneren. 

Onderhoudscontract

Bij Safety 2 kunt u een periodiek onderhoudscontract afsluiten voor uw bestaande installaties. Wat niet alleen noodzakelijk is vanwege de beschreven verplichting, maar ook om de kans om storingen aanzienlijk te verkleinen. Periodiek onderhoud is dus meer dan een verplicht nummertje. U kunt zichzelf als eigenaar of beheerder daarmee veel tijd en frustratie besparen.

Brandwachten, mangatwachten en brandweermaterialen

Wat u aan brandveiligheid kunt doen tijdens groot onderhoud of bij calamiteiten? De brandwacht van Safety 2 inschakelen. Onze Rijkgediplomeerde brandwachten zijn inzetbaar bij het uitvallen van brandmeldinstallaties, bij brandgevaarlijke onderhoudswerkzaamheden en bij andere calamiteiten. Dankzij onze landelijke dekking en 24-uurs bereikbaarheid kunnen de brandwachten snel ter plaatse zijn. Safety 2 heeft deze professionele en efficiënte dienst al ingezet bij onder andere scheepswerven, de (petrochemische) industrie, Ziekenhuizen, winkelcentra en op evenementen. Overal waar u de brandveiligheid wilt waarborgen, kunt u professionele brandwachten inhuren.

Voor werkzaamheden in besloten ruimtes met bijkomende veiligheidsrisico’s, bent u verplicht om gecertificeerde mangatwachten (buitenwachten) in te schakelen. Het gaat dan om moeilijk bereikbare werkplekken met risico’s op zuurstoftekort en weinig of geen vluchtmogelijkheden bij het vrijkomen van gevaarlijke stoffen. Denk bij die besloten ruimtes aan rioolstelsels, pijpleidingen, putten, opslagtanks, scheepsruimtes en ketels.

Verkoop en verhuur brandblussers

Safety 2 levert ook zelf materiaal om de veiligheid in woningen en gebouwen naar een hoger niveau te tillen. Wij verhuren en verkopen een breed scala aan brandweermaterialen, zoals brandblussers, branddekens, portofoons, gasmeters en BHV-materiaal.

Vrijblijvend advies onderhoud brandveiligheid

Wilt u als verantwoordelijke meer weten over de mogelijkheden voor onderhoud? Neem voor een vrijblijvend en goed advies contact met ons op via 070-3562168 of door het invullen van ons contactformulier.

 

 

Wilt u een offerte of afspraak?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.